JÁSZOK PRODUKCIÓ

  • A Jászok – történelmi dal- és táncjáték 2016-ban készült el és nagy sikerrel került bemutatásra 2016 nyarán a jászberényi előadás-sorozaton, ahol közel 10.000(!) néző látta, majd ezt követően szeptemberben a darab budapesti premierjén, a MÜPÁ-ban.
  • Célunk a megszületett, szakmailag, művészileg is kiemelkedő összművészeti alkotás utóéletével kiemelten foglalkozni, identitástudatunkat erősíteni. A hazai és nemzetközi kulturális életben megcélzott tevékenységünk során törekszünk a jász, a magyar és az egyetemes kulturális értékek megismertetésére, megőrzésére.
  • A “Jászok” című történelmi dal- és táncjáték alkotóinak, létrehozóinak elsődleges célja volt, hogy bemutassák a jászok rendkívül összetett és izgalmas történelmét, felmutassák a jászok sokoldalúságát és tehetségét több mint 100 szereplő, közreműködő részvételével. Az előadás, a jász öntudatra és a jász összefogásra épít. Különféle művészek, művészeti csoportok – kórus, zenekar, táncegyüttes, képzőművész – kincsei, értékei jelentek meg a darabban. A főszereplők jászsági, vagy a jászságból elszármazott művészek. A táncos, énekes és zenész szólisták, a népzene és az opera műfajának legjobbjai.
  • 2018. januárban ünnepélyes bemutatásra került a nagyszabású produkció 2016-os bemutatóján készült Jászok c. film a jászberényi Lehel-Film-Színházban, szereplők és az alkotóművészek jelenlétében.
  • Újabb nagy sikerű Jászok c. előadás 2018. augusztusában Melis László zeneszerző emlékére, 1000 néző előtt. 
  • 2019 novemberében két teltházas előadás Budapesten a Hagyományok Házában
  • 2021. augusztus 29. “5 éves a JÁSZOK” címmel nagyszabású szabadtéri fotókiállítás a jászberényi Zagyvaparti sétányon és online kiállítás (a nagyszabású, színvonalas, szabadtéri kiállítás a mai napig megtekinthető!) Az alkalomhoz fél órás kamara előadás került bemutatásra a Lehet Film-Színház előtt a Jászok produkció táncos, énekes közreműködőivel, szólistáival, kórussal. A kiállítást megnyitotta Szabó Sipos Barnabás, színművész, képzőművész
  • Online felületeinken folyamatos a friss tartalom, a kommunikáció, aktív a honlapunk, facebook oldalunk. www.jaszok.com